esmaspäev, 16. juuni 2014

Kivid. Epidoot ehk unakiit.


epidoot/epidote/эпидот


Epidoot on katsium-alumiinium-raudsilikaat. Läbikumav või läbipaistmatu. Roheline või pruunikasmust, võib esineda ka kollast või punast. Monokliinne, kõvadus 6-7.


Epidoodi kristallistruktuur


Epidoodi keemiline valem on Ca2(Al,Fe)Al2Si3O13H

Epidoot loob ühenduse oma kandja ja looduse vahel. Kivi edastab looduse tervendavat jõudu ja vaikust ning aitab inimestel loodusega suhelda. Epidoodi sügav roheline värv meenutab metsa, mis mähkub lohutavalt ja kaitsvalt ümber väsinud inimese.

Kivi on tugeva maandava mõjuga ning toimib madalamate energiakeskuste tasandil, viies meid tagasi juurte juurde, looduse rüppe. Epidoodi energia on pehme ja sõbralik, muudab inimese maapealse teekonna meeldivamaks.


Epidoot

Reguleerib energia voogu kehas ja mõjub hästi närvisüsteemile ning vereringele. Koos teiste kividega suurendab see nende tervendavat mõju ja aitab kehal kehal nende võnkeid vastu võtta.

Epidoot aitab inimesel oma jõudu valitseda ja toetab olukordades, kus teised võivad teda oma käitumisega tasakaalust välja viia. Sobib hästi mediteerimiseks ja kaasas kandmiseks. Kivi sobib hästi ka neile, kes igatsevad looduse järele või tahavad Maa energiaväljaga paremat ühendust saada.


Epidootkvarts on valkjasroheline või valgekirju epidoodi ja kvartsi segu, mida leidub Soomes ning on hinnatud ehtekivimaterjal. Kvarts suurendab epidoodi tervendavaid omadusi.


Epidootkvarts

Helsingiit on kivim, mis koosneb epidoodist ja albiidist. Esmakordselt leiti seda Suomenlinnast ja see ristiti pealinna järgi.

Epidoot on visioonikivi. Kolmandale silmale paigutatuna tugevdab ja toetab see visualiseerimist ning selgeltnägemisvõimeid. Maandava toime tõttu on seda kivi hea kasutada ka peale mediteerimist või psüühilist pingutust.


unakiit/unakite/унакит


Unakiit on läbipaistmatu rohelist epidooti, roosat põldpagu ja kvartsi sisaldav graniit.

Punakasroheline unakiit koosneb pooleldi rohelisest epidoodist ning pooleldi kaaliumdioksiid-põldpaost ja kvartsist. Seda kasutatakse palju ehtekivina. Heledat tooni unakiiti nimetatakse roos-unakiidiks.

Unakiit on rahustava toimega. Selle võnked on aeglased ning mõjutavad füüsilist tasandit. Ei ole tugevaid tervendavaid omadusi, aga tundekeha kriisiseisundite puhul võib ta olla maandajaks ja tasakaalustada suure pinge all olevat tundekeskust.


Unakiit sümboliseerib füüsilist jõudu ning tahet maailmas hakkama saada. Aitab inimestel kaitsta oma piire ning suurendab enda eest vastutamise võimet.

Unakiit teadvustab inimesele südames ja tundekeskuses valitsevaid tundeid, kuid südame tervendamiseks vajab see enda kõrvale mõnda tugevajõulisemat kivi, näiteks turmaliini või rodokrosiiti.


Rodokrosiit


Turmaliin

Mida rohkem on unakiidis punast tooni, seda enam suundub selle mõju südame piirkonda. Põldpagu pehmendab unakiidi võnkeid annab sellele juurde puhastamise võimet.

Unakiit aitab kaitsta oma jõudu ja piire. Sobib hästi siis, kui vajame kaitset ja otsime oma jõudu.

Ühinenud roosa ja roheline värvitoon näitavad, et need kivid omavad võimet ühendada südametšakrat ja päikesepõimikut. Kivi tuleks kasutada olukordades, kus ei olda kindel oma tunnetes, uute nähtuste jms suhtes. Saadaval on lihvitud kividena, ripatsitena ja muude ehetena. Kivi tuleks 1-2 korda kuus voolava vee all maha laadida ning asetada päikese kätte taastuma.

Kasutatud kirjandus:

1 kommentaar: