teisipäev, 17. juuni 2014

Kivid. Mäekristall.


mäekristall/rock crystal/горный хрусталь


Mäekristall on ränidioksiidist läbipaistev värvitu kvarts. Trigonaalne, kõvadus 7.


Mäekristalli keemiline valem on SiO2.

Mäekristall on kirgas kvarts. Kreekakeelne sõna krystallos tähendab jääd, sest vanad kreeklased arvasid, et mäekristall on mittesulav jää. Ametüst, tsitriin, suitskvarts ja roosakvarts on mäekristalli moonded.


Ametüst


Tsitriin


Suitskvarts


Roosakvarts

Mäekristalli on juba aastasadu kasutatud tervendamisrituaalide juures. Siberi ja Lõuna-Ameerika šamaanid kandsid mäekristalle oma riiete küljes ja preestrinnad süütasid püha tuld, koondades päikesekiiri mäekristalliga. Mehhiklased ja indiaanlased pidasid mäekristalle hingede asupaigaks ja panid neid surnutele hauda kaasa, et kivid aitaksid hingedel tagasi valguse juurde jõuda.


Mäekristalli on soovitatav kasutada kilpnäärmehaiguste ja silmavaevuste puhul. Seljavalude ja selgroolülidega seotud hädade korral asetatakse kivi valutavatele piirkondadele kehal (kõige parem kasutades koos merevaiguga). Mäekristall on kasulik südamele, lümfidele, näärmetele ja vereringele, tugevdab käbinääret ja kopse, leevendab paljusid silmavaevusi. Rahustab kogu närvisüsteemi andes jõudu ja vitaalsust. Kivi aitab ka peavalude, soole- ja seedehaiguste korral ning koos magnesiidi ja punase jaspisega on sellest abi ka liigse kehakaalu korral. Lahendab kehasse kogunenud energiakuhjumisi.


Tahuline mäekristall toob endaga ainult selgust ja puhtust ega lase kandjal porri laskuda, ümar kivi aitab keskenduda, parandab mälu, kõnet ja mõttetegevust.

Mäekristall on Merkuuri mõju all. Kõige paremini sobib Neitsile ja Kaksikutele. Kivi võib kasutada kõigi tšakrate aktiveerimisel, kuid kõige tugevam on see kolmanda silma, päikesepõimiku ja südametšakra mõjutamisel. Mäekristall tuleks kaasata iga poolvääriskivi kasutuse või ravi juurde, sest see tasakaalustab ja puhastab aurat, olles üheaegselt nii saatja kui koguja, kusjuures saatjana tugevam. Kivi mõjub sügavalt igasse tšakrasse, pannes niimoodi energia kogu kehas vabalt liikuma.


Soole-, mao- ja seedehäirete puhul tuleks mäekristall asetada koos magnesiidi ja punase jaspisega üheks ööks klaasi vette ning juua saadud ravimit 1-2 kuu vältel hommikuti tühja kõhu peale. Kivi tuleks 1-2 korda kuus voolava veel all maha laadida ning seejärel tuleks see asetada päikese kätte taastuma.

Mäekristall tasakaalustab inimese aurat ning toob sinna täiendavat valgust, milles peegelduvad kõik meie tunded ja mõtted. Kivi peegeldab ja kanaliseerib valget valgust, mis sisaldab kõikide värvide lainepikkusi. Mäekristall tasakaalustab kõiki keha energiakeskusi ning soodustab teadvuse avardumist ja puhastumist. Selge ja kirgas kivi sümboliseerib ühtsust ja puhtust. Mäekristall on inimese teekaaslane ühinemisel valguse ja jumaliku alglättega.

Kvartsikristall, millel on kuus külge ja terav tipp (heksagonaalne püramiid), kujutab inimese energiakeha ehitust, kuut energiakeskust, mis ühinevad seitsmendas, kroontšakras, mille kaudu valguse energia voolab kehasse.


Kristall vahendab, talletab, muundab ja säilitab energiat. Energia väljub kristalli tipust ja siseneb sellesse põhja kaudu, millega kristall kalju küljes kinni on olnud. Kui hoida kristalli vasakus käes, tipp randme poole, siis vahendab see kehasse elektromagnetilist energiat. Paremas käes, tipp väljapoole suunatud, võib teda kasutada tervendava energia lisamiseks ja kanaliseerimiseks.

Iga kristall on isiksus, millel on oma ajalugu. Suletised, murdekohad ja pinnal olevad kriimustused moodustavad kivi eluloo. Kui vaigistame meele ja keskendume kivi olemusele, võib see avaldada meile oma loo.


Kvarts on miljonite aastate vanune ning sisaldab teavet inimkonna ja meie planeedi mineviku kohta. Indiaani pärimuse kohaselt on mäekristallid inimeste esimesed raamatud, kuhu on talletatud möödunud aegade tarkus. Tänapäevaselt väljendudes on mäekristallid nagu arvutid, milles on erinevad programmid. See, kes tahab teabele ligi pääseda, peab teadma "parooli", see tähendab, et tema meel peab võnkuma samal sagedusel kui kivi, et sellega ühendust saada. "Õpetajakivi" on võimalik ära tunda selle majesteetliku olemuse ja ilma kindla suunata võnkumise järgi. Kui teile on määratud sellise kivi omanikuks saada, siis ilmub see just vajalikul hetkel teie ellu.

Kahetipulisel kristallil on kristallivorm mõlemas otsas. Selline kristall on tekkinud pehmes liivas, kus see on saanud areneda täiuslikkuseni. Kahe tipuga kristall võib energiat üheaegselt nii saata kui vastu võtta ning see sobib tasandama meele vasturääkivusi ja kergendama teistele tasanditele jõudmist. Kahetipulised kivid sobivad hästi unenägudega töötamiseks ning meditatsiooni abivahenditeks. Need sümboliseerivad enesetervendamise võimet ja täiuslikkust. Kui kahe inimese vahel on tugev mõtteline side, siis võib kahe tipuga mäekristalli kasutada selle tugevdamiseks.

Iiris- ehk vikerkaarekvartsis (ingl. k. rainbow quartz) on veesuletised. Kui päike paistab veetilkade peale, siis veiklevad need kõigis vikerkaarevärvides. Iiriskvarts sümboliseerib rõõmu ja uut algust.


Vikerkaarekvarts

Kritallkuul on salateadmiste võrdkuju. Selgeltnägijad kasutavad kristallkuuli oma seanssidel, sest seal peegeldub inimese aura. Kogenud selgeltnägija võib aura värvide ja energiate kujude järgi kindlaks teha inimese tervisliku seisundi, meeleolu, probleemide hulga ning tulevikus avanevad võimalused. Suured, täiesti selged kristallkuulid on väga haruldased. Antiikajal ja varasel keskajal kasutati kristallkuulidena tihti berülli.

Herkimer (ingl. k. Herkimer) on lapik väike kristall, millel on mõlemas otsas kristalne vorm. Seda leidub New Yorgi osariigis Herkimeris. Kivi aitab oma loovusevarudega paremat ühendust saavutada ning sobib ka unenägudega töötamisel. Herkimer tuleb panna õhtul padja alla ja paluda, et see aitaks unenägusid meelde jätta või magamise ajal teadmisi omandada. Herkimerid sisaldavad õhumulle ning need toovad ellu rõõmu ja kergust. Kivid annavad juurde vabadust, avarust ja spontaansust.


Herkimer

Fantoom- ehk kummituskristallis (ingl. k. phantom quartz) on püramiidilaadsed moodustised, mis on tekkinud pika aja jooksul, kui kristalli kasv on vahepeal seisma jäänud ja siis uuesti alanud. Suletised on nagu aastarõngad, mis näitavad kivi erinevaid arenguperioode. Fantoomkristall on mõtluskivi, mis aitab välja tuua hinge erinevatele tasanditele ununenud informatsiooni. Kivi kujutab paljumõõtmelisust ja piiride avanemist ning ergastab taassünnimälu.


Fantoomkristall

Kristallipõimikus on suur hulk väikeseid kristalle, mis on kinnitunud ühe aluse külge. Põimikud sümboliseerivad harmooniat ja võimet elada koos. Kivid kanaliseerivad valgust ja puhastavad ümbruskonna negatiivsetest võngetest. Paljud inimesed hoiavad kristallipõimikut oma töölaual või elutoas.

Kaksikkristallid on mineraalide maailma siiami kaksikud. Kaks ühesuurust kristalli on kas otsa või külge pidi üksteise külge kinnitunud. Neil on ühine alus ning need kiirgavad üht ja sama energiat. Kaksikkristall sümboliseerib liitumist ning sisemise ja välise maailma vahelist harmooniat. Kivi aitab ka oma kaksikhingega ühendust saada.


Kaksikkristall

Aknakristalle (ingl. k. window quartz crystal) võib ära tunda nende kantide vahel olevate rombide järgi. Aknakristall sobib enesevaatluseks, sest selle pind peegeldab sellele suunatud energia tagasi. Kivi sobib nendele inimestele, kes regulaarselt lõdvestuvad ja tahavad näha oma sisemust õiges valguses. Suured ja säravad aknad on küllaltki haruldased. Need võivad olla ka väravateks teistesse mõõtmetesse.


Aknakristall

Sauad on pikad ja peenikesed mäekristallid. Muinasjuttude valgust kiirgavad sauad olid mäekristallid. Energia liigub mööda saua vaikselt ja kiiresti. Saua kasutatakse tervendamisel abivahendina. Tugevajõulisemad sauad võivad õigesti kasutatuna kanaliseerida laserikiirega võrreldavat energiat.

Kasutatud kirjandus: 

1 kommentaar: