esmaspäev, 9. juuni 2014

Kivid. Akvamariin.


akvamariin/aquamarine/аквамарин


Akvamariin on alumiinium-berülliumsilikaat. Selle keemiline valem on Be3Al2Si6O18. Läbipaistev erksinine või sinakasroheline berüll, heksagonaalne. Kõvadus 7,5-8. Rabe. Akvamariini sinakus on tingitud rauasisaldusest. Erksinised kivid on kõige hinnalisemad. Enamik akvamariine on alguses rohekad või rohekassinised ning muutuvad alles kuumtöötlemisel siniseks. Maailma suurimad akvamariinimaardlad asuvad Lõuna-Aafrikas ja Brasiilias. Veel veib seda leida kaAmeerika Ühendriikides, Madagaskaril, Austraalias, Sri Lankal, Indias ja Birmas. Kuulsad Uurali leiukohad on ammendunud. 

Akvamariin on olnud läbi aegade üks populaarsemaid vääriskive, hinnati kõrgelt juba keskajal. 14. sajandil lihviti sellest prillide jaoks läätsi. Keskaja astroloogid pidasid akvamariinile omaseks võimet rahustada merd. Sõpruse ja õigluse garantii, omanik oli vaba igasugustest muredest. 


Ladina keeles tähendab aqua marina merevett. Akvamariini on peetud läbi aegade meremeeste ja kalurite kaitsjaks. Arvati, et kivi ravib kaela-, lõua- ja kuklapiirkonna vaevusi ning leevendab närvi- ja hambavalu. 


Rahukivi, toob perekonnaõnne, süvendab sõprussuhteid ning lepitab riidlejaid. Tavaks oli kinkida puhtust kiirgavat kivi noortele tüdrukutele, eriti pruutidele. Aitab tugevdada hinge, paljastada ebaausaid tegusid. Väga maagiline kivi, sest selle abil saab paljastada isegi astraalseid pettusi. Tasakaalustab ja puhastab tundeid. 

Kõrge võnkesagedusega puhastav kivi, mille energiat seostatakse Neitsi Maarjaga. Soodustab selgeltnägemist ja õpetab inimest kuulama oma kõrgemat mina. Seotud Kuuga ja Kalade märgiga, sobib seega Kaladele ja Vähile. Veevalaja, Kaksikute ja Kaalude õnnekivi. 


Akvamariin on seotud kurgutšakraga, mille puhastumine avab inimese sisemise kuulmise võime, millega kõrge vaimse arengutasemega inimesed võivad astuda ühendusse loodusvaimude ja devadega. Tugevdab südant. 

Sümboliseerib puhtust ja süütust. On kui värskendav kümblus, mis ergastab ja noorendab inimest. Tasakaalustab ja puhastab tundeid, aitab vaigistada mõtteid nii, et meel võib kuulda hinge sügavuses toimuvat. 

Läbipaistev ja kirgas akvamariin vabastab meele hirmudest, suurendab keskendumisvõimet, laiendab nägemisvõime piire ja muudab mõtted selgemaks. 

Kasutatud kirjandus: 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar