esmaspäev, 9. juuni 2014

Kivid. Heliotroop.



heliotroop/heliotrope/гелиотроп


Heliotroop aitab elada hetkes, ent 3000 aasta eest kasutati seda Vana-Babülonis vaenastest võitu saamiseks ning kivile omistati kivimüüre varisema panevat väge.

Heliotroop on läbipaistmatu punaste täppidega tumeroheline kaltsedon, trigonaalne. Ränidioksiid ehk SiO2. Kõvadus 6,5-7.


Kreekakeelne sõna heliotropos tähendab otsetõlkes päikesekella või päikesepöörajat. Keskajal oli see kõrgelt hinnatud kivi. Punaseid täppe kivil peeti Kristuse või esimese märtri (Stefanose) veretilkadeks ja arvati, et kivi kaitseb kõige halva eest oma kandjat. 
Öeldakse, et müstiliste ja maagiliste omadustega verekivi kontrollib ilma ning annab väe eemale peletada kurjust ja negatiivsust, tagades võime juhtida ja suunata vaimseid energiaid. Iidsetel aegadel peeti seda "kuuldavaks oraakliks", mis hoiatas kummalist heli tekitades ohu eest. 
Raviti haavandeid ning arvati, et kaitseb katku ja mürgituste eest. Heliotroop peaks olema igas koduapteegis, et seda hädaga kohe kasutada saaks. Soovitatav on asetada nahale südame ligidale, kus paikneb kolmnurkne luuõnarus. Sobib kanda ehtena või valmistada temast ravijooki - heliotroobiga ergastatud vett.


Mõnikord nimetatakse heliotroopi ka verejaspiseks. Ingliskeelsetes maades kutsutakse seda verekiviks (bloodstone), aga mõnikord mõeldakse selle all ka hematiiti. 
Raudoksiidist, mis mõjub verele hästi, on tekkinud kivile punased täpid. Vanasti arvati, et heliotroop peatab verejooksu. Keskajal kandsid sõdurid seda endaga kaasas ning kasutasid desinfitseerimiseks kuuma vette kastetud kivi. 
Heliotroop aitas vaadata minevikku ja tulevikku. Kingitud kivi säilitas endas kinkija omadused ning kandis need üle uuele omanikule. Väga huvitav maagide kivi, mis annab võimaluse mõjutada teisi inimesi ja loodust. Selle kiviga sõrmus oli sõrmes pea igal praktiseerival maagil, olles seega oluline alkeemias.


Võnked on aeglased ning mõjutab kõige rohkem alumiste tšakrate piirkonda. Maandab energiat, puhastab verd ja keha. Avab energiaummistusi, stabiliseerib energia liikumist. Heliotroop harmoniseerib juurtšakra ja südametšakra ühendades sujuvalt südamest tuleva armastuse seksuaalsusega. Tugevdab vaimu ja vastupidavust. Stimuleerib Kundalini liikuvust ja just seetõttu tema kasutamine ravi eesmärgil nõuab suurt ettevaatust, et end mitte põletada.
Meeletasandil suurendab kivi tahtejõudu ning aitab võitu saada kahtlustest, mis tekivad vaimsete eesmärkide saavutamisel. Aitab suhtuda raskustesse kui väiljakutsetesse meie sisemisele jõule. Aitab mõtteid keskendada ning puhastab meele hirmudest ja kahtlustest. 


Kasutatud kirjandus: 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar