esmaspäev, 16. juuni 2014

Kivid. Kullisilm.


kullisilm/hawk's eye/соколиный глаз


Kullisilm on ränidioksiidist läbipaistmatu peenekristalliline sinakashall siniste joontega kvarts. Trigonaalne. Kõvadus 7.


Tuntuimad kullisilma leiupaigad asuvad Birmas, Indias, Lõuna-Aafrikas, Lääne-Austraalias ja Ameerika Ühendriikides.

Kullisilm võib olla sinakashall või sinakasroheline. Selle pinnal on siidised sinised jooned, mis eelkõige trumlis lihvitud kivide puhul meenutavad linnu silma.


Kullisilm on rahustava ja kaitsva toimega. Indiaanlaste arvates annab ta kandjale kotkapilgu. Aitab kõike avaramalt vaadata justkui kõrgel lendava kotka pilguga. Parandab ja kosutab nägemist, rahustab üleväsinud ja ärritatud silmi, aitab ka silmahaiguste korral. Leevendab ägedaid ja kroonilisi peavalusid (migreen) ja astmaatilisi atakke. Kullisilm blokeerib energiavooge kehas, selle kaudu aitab ta hormoonide ületalituse, närvilisuse ja värinate korral ning vähendab valusid.

Kullisilm sümboliseerib vaikust, rahu ja nägemuslikkust. Aitab paremini toime tulla oma meele ja ümbritseva maailma ebatäiuslikkusega. Kivi soovitab kogemustest õppida ja meenutab, et suurim sisemine rikkus on tarkus, mis saavutatakse teadvust arendades ning suhtudes endasse kui osasse kõiksusest.


Hea abivahend piiravate ja negatiivsete mõttemustrite ja kivistunud käitumisviiside lahustamisel. Kivi aitab näha oma probleeme kõrvalt, vähendab pessimismi ning soovi teisi oma probleemides süüdistada. Kullisilm aitab pinnale tõusta allasurutud emotsioonidel ning sellest või eelmisest elust pärinevatel traumadel. Kolmandale silmale paigutatuna aitab kullisilm jõuda emotsionaalse blokeeringu algpõhjuseni, asugu see blokeering siis praeguses või eelmises elus.


Madalaima energiakeskuse piirkonnas mõjub kullisilm maandavalt. Aitab mõista, mida tuleb muuta selleks, et oma arengut kiirendada. Aitab ka jagu saada negatiivsetest hoiakutest, mis peegelduvad füüsilises plaanis haiguste või ebamugavustundega. Kullisilma energia on küllaltki madal ning ei põhjusta äkilisi muutusi.

Kullisilm on tiigrisilma lähedane sugulane. Tiigrisilm tekib kullisilmast krokidoliidi muutumisel kvartsiks. Looduses esinevad nad tihti kokkukasvanuna.


Kullisilm


Tiigrisilm

Kullisilm on sobivain Jäärale, Vähile, Kaaludele ja Kaljukitsele. Kullisilma tšakra on laubatšakra ehk kolmas silm. Kivi on meditatsiooniks väga hea. Kullisilm puhastab ja väestab juurtšakrat ning stimuleerib ja kosutab füüsilist keha. Kullisilm on suurepärane maandav kivi, mis toetab ühenduse saamist Maa energiatega. Selle kiviga töötamine võimendab ka psüühilisi võimeid, näiteks selgeltnägemist. Igapäevaselt arvuti taga töötavad inimesed võiksid kullisilma kanda silmade kaitsmise ja tugevdamise eesmärgil otse nahaga kokkupuutes. Kodu või kontori nurka paigutatuna tõmbab kivi ligi küllust. Kivi on enamasti saadaval lihvituna ja ripatsitena, harvemini ketina. Kivi tuleks mitmeid kordi kuus voolava vee all maha laadida.

Kuna kullisilm suudab kehas valitsevaid energiavooge kontrollida, ei tohi seda katkestamata üle nädala kanda. Soovitud mõju ilmnemisel tuleks kivi kohe eemaldada. Ringis mediteerimisel saab kivi kasutada pikka aega.

Maha laadida tuleks kivi külma jooksva vee all, taas laadida kuuvalguses. Puhastamiseks võib kasutada mäekristalldruusi ja sobivat ahhaatplaati. Pikaajalisel tarvitamisel puhastada nädala-paari tagant.

Kasutatud kirjandus: 

5 kommentaari:

  1. kas neid kullisilmasid saab osta ka teie käest ja palju hind on.Näiteks ülevalt kolmas pilt,kus all on kiri Rikoo.
    palun vastust
    maire.teigar@mail.ee

    tänud

    VastaKustuta
  2. VABANDAGE,KUS ON VOIMALIK KULLISILMA OSTA,ETTE TANADES RITA

    VastaKustuta
  3. tere,kas kullisilma oleks võimalik osta ka,just sellist lapikut.

    VastaKustuta
  4. hallooo,kas te vastate ka ????

    VastaKustuta
  5. Kuulge vastake ka ikka inimeste küsimustele,mitu korda peab kirjutama.

    VastaKustuta