teisipäev, 10. juuni 2014

Kivid. Seleniit.


seleniit/selenite/селенит


Seleniit on vettsisaldav kaltsiumsulfaat, läbipaistev ja värvitu kiuline kips. Monokliinne, kõvadus 1,5-2. Keemiline valem on CaSO4 x 2H2O.


Seleniidi nimi tuleneb Vana-Kreeka kuujumalanna Selene järgi.

Kuujumalanna Selene koos Pegasusega


Kivinikerdajate lemmikmaterjal on peene ehitusega säravvalge alabaster, millena kips võib esineda. Liiva sisaldavaid rosetikujulisi moodustisi nimetatakse "kõrberoosideks" ja need lahustuvad vees nagu kips ikka.

Seleniidist "kõrberoosid" 


Seleniit on habras ja läbipaistev kips, mis kriimustub küünekraapsust või kaotab kirkuse pinnale sadestuva tolmu mõjul. Parimad seleniidid on klaasselged ja suletisteta. New Mexico indiaanikülades on seleniiti kasutatud aknaklaasina, Vahemeremaades tunti seda "mariaklaasina", millega kaitsti pühapilte.

Seleniidist akendega Santa Sabina kirik Roomas, Itaalias (5. saj pKr)


Looduslikult esineb seleniit mõnikord pikkade plaatjate prismadena, mis tipnevad nagu V-kujulise kalasabaga. Sellist seleniitkeppi kasutatakse hästiarenenud kalliskiviteraapias valguse energia kehasse suunamiseks. Ammutades energiat otse pea kohal olevast valguskeskusest aitab seleniit kaasa valguskeha kujunemisele.


Kivi võngub enam vaimsel kui füüsilisel lainepikkusel. Avab kroontšakra universumi valgusenergiale, mis muudab energiakeha vibratsiooni. Kivi kasutaja peab hoolitsema selle eest, et kivi maandus oleks korralik. Seleniidiga soovitatakse töötada üksnes asjatundliku juhendamise all ja tasakaalustada selle mõju mingi maandava kiviga, näiteks musta turmaliini või hematiidiga.

Selgendab meelt ja õpetab nägema eri olukordades mõjuvaid energiaid. Aitab luua sidet meele kõrgemate tasandite vahel, avab kanali universumiteadlikkusele. Võimaldab õppida edasi andma telepaatilisi teateid ning luua sidet oma hinge juhendajatega. Kivi edukas kasutamine eeldab mõtteselgust, südame puhtust ning inimese energiakeha seaduspärasuste sügavat tundmist.

Seleniit soodustab muuleselgust ja juurdepääsu ingelliku teadvuse juurde. Kristall aitab ankurdada valguskeha ning kogeda selle vibratsiooni siin Maal. Puhtal, pisut läbipaistval kujul on eeterlike omadustega ning väidetavalt ka vahendajaks valguse ja mateeria vahel. Saab kasutada kolmanda silmaga vaatamiseks (seiramiseks), et näha ette võimalikku tulevikku või et teha kindlaks minevikusündmusi. Kaootiliste emotsioonide võimas hajutaja ning stabiliseerija. Tagab juurdepääsu alateadvuses toimuva mõistmise juurde. Maja ümber paigutatuna loob seleniidivõrgustik tugeva kaitse ning tuppa asetatud kivi tagab harmoonilise ja rahuliku atmosfääri. Tekitab selgeid ja hirmuvabasid tulevikupilte kasutades hea une kristallina padja all. Hea kristall kaltsiumipuuduse leevendamiseks. Seleniidist kuul või muna sobib lapsele, keskardab magada pimedas toas. Hea kristall lapse kasvatamisel.


Kivi ei tohi puhastada veega, sest veega kokkupuutes see laguneb ja tuhmub. Puhastada tuleb küünla kohal, viirukiga või päikesevalgusega. Puhastamiseks võib asetada ka mäekristallist kobarale.

Kasutatud kirjandus: 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar