esmaspäev, 16. juuni 2014

Kivid. Lepidoliit.


lepidoliit/lepidolite/лепидолит


Lepidoliit on kaalium-liitium-alumiinium-fluorsilikaat. Läbipaistmatu roosa või lilla vilgukivisisaldusega mineraal, monokliinne. Kõvadus 2,5. Kivi keemiline valem on KLi2Al(Al,Si)2O10(F,OH)2.


Lepidoliit tuleneb kreekakeelsest sõnast lepidos, mis tähendab soomust või kesta. Negatiivsust hajutav rahustava toimega kivi on suurepärane elektromagnetilise saatuse puhastaja, mida on soovitatav hoida arvutitel või paigutada kaitsva võrgustikuna maja erinevatesse nurkadesse. Üleminekut ühelt teadvustasandilt järgmisele soodustavad lepidoliiti saab kasutada üksnes kõikide kõrgeimaks hüvanguks ja lepituse leidmiseks. Kivi aktiveerib ja avab kõik tšakrad, vahendades kosmilist teadvust. Lepidoliidist on abi šamaani- ja vaimurännakutel ning Akašši kroonikatele ligipääsemisel.

Lepidoliit on veidi teraline kivi, mille sees säravad vilgukivikübemed. Vääriskiviks peetav lepidoliit on läbikumav värvilt enamasti tumelilla.


Lilla kivi mõjub mõtetele rahustavalt ja puhastavalt. Roosa lepidoliit tasakaalustab ja elavdab südamekeskust. Suuremal osal kividest on märgata mõlemat värvitooni, mis sümboliseerib mõtete ja tunnete harmoonilist ühtsust.

Lepidoliit õilistab ja tasakaalustab tundeelamusi. Kivi mõjub ebatavaliselt rahustavalt ning sobib hästi üliaktiivse meele rahustamiseks. Aitab erinevaid eluvaldkondi ühendada ja vanadest skeemidest vabanenud meelt korrastada. Üleminekuperioodide kivi.


Mõnikord leidub kivis roosasid turmaliinikristalle, mis muudavad selle väga ilusaks ja hinnaliseks. Selline kivi sobib eriti hästi südame ravimiseks. Roosa turmaliin toob endaga kaasa rõõmu, positiivse suhtumise ja südamliku naeru. Lepidoliit-turmaliin aitab positiivseid tundeid ja rõõmu takistamatult väljendada.

Lepidoliit puhastab mõtteid ja tundeid, mis ei lase meelel ja südamel ühte sulada. Silub vastakusi ning sobib hästi inimestele, kellel on kalduvus suurte otsuste tegemisel ainult mõistusele loota. Kivi tasakaalustab ka neid, kes reageerivad liiga tundlikult eluraskustele.

Lepidoliit vähendab ka pingeid lihastes. Sisaldab liitiumi ning ravib ka stressi ja masendust. Kivi energia on rahulik, kuid rõõmust pulbitsev.


Liitiumi sisaldav kivi on tõhus bipolaarsete meeleoluhäirete stabiliseerija. Lepidoliit eemaldab ja kujundab ümber iganenud käitumismustrid, kindlustades sõltumatuse ja eesmärkide saavutamise ilma välise abita. Haigele kohale pandud lepidoliit vibreerib kergelt.

Kasutatud kirjandus: 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar